Groepsverdeling 2021/2022

Groepsverdeling

Beste ouders,

Ieder jaar is het weer een spannende vraag voor u en de leerlingen welke meester of juf de leerlingen het komende schooljaar krijgen. Vandaag krijgen de leerlingen daar een antwoord op.

Hieronder ziet u een overzicht van de groepsverdeling. Daarbij is aangegeven welke leerkrachten de groepen nu hebben en welke leerkrachten ze volgend schooljaar krijgen. Ook is in dit overzicht opgenomen op welke dagen de leerkrachten voor de groep staan. U ziet daar ook wat onbekende namen staan van personeelsleden die in de achterliggende weken zijn benoemd op onze school. In de laatste nieuwsbrief informeren we u daar uitgebreider over.

Zoals al eerder is aangegeven, willen we een deel van de extra financiële middelen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) gebruiken om het aantal leerlingen in verschillende groepen te verkleinen. We gaan dat voor verschillende groepen realiseren.

Allereerst gaan we in september starten met drie groepen 1 vanwege het aantal leerlingen dat het komende jaar naar groep 1 gaat. Dat heeft tot gevolg dat het aantal leerlingen in iedere groep 1 kleiner zal zijn.
Dat heeft ook tot gevolg dat we de instroomgroep in januari ’22 zullen gaan starten en de leerlingen zullen tot en met mei ’21 kunnen instromen.
Ook in de groepen 5 en 6 gaan we het aantal leerlingen bij de vakken taal, lezen en rekenen verkleinen. Dat gaan we als volgt realiseren. De leerlingen uit de combinatiegroep 5b/6b zullen na de Bijbelvertelling tot 11.30 uur worden gesplitst in een groep 5 deel en een groep 6 deel. Gedurende die tijd werken ze in verschillende lokalen. Tegelijkertijd kan gedurende die periode een deel van de leerlingen uit groep 5a aansluiten bij het groep 5b deel en een deel van de leerlingen uit groep 6b kunnen aansluiten bij het groep 6a deel. Op deze manier zijn de leerlingen van de groepen 5 en 6 dan bij de vakken taal, lezen en rekenen groepsdoorbrekend verdeeld in groepen die het beste aansluiten bij hun niveau en zijn de groepen tijdens die vakken ook kleiner.
We verwachten en hopen dat de leerlingen op deze manier nog beter de juiste aandacht en ondersteuning krijgen die ze zo goed kunnen gebruiken.
De ouders van deze groepen zullen volgende week nog uitgebreider worden geïnformeerd over de precieze organisatie van deze splitsing.

De groepsverdeling is als volgt:

huidige groep huidige leerkracht nieuwe groep  toekomstige leerkracht dag(deel)
1i (instroom)

juf Annelien Hoekman