Nieuwsbrief 6 – maart 2021

Heel fijn dat de leerlingen alweer drie weken naar school konden gaan. Juist doordat ze een periode thuis moesten blijven, wordt het extra gewaardeerd dat ze hun plaatsje in de klas weer hebben. Dit merken we aan de leerlingen zelf. Gelukkig zijn er nog geen groepen getroffen door een leerling met corona, waardoor de groep in quarantaine zou moeten. Een uitbraak op school met alle gevolgen daarvan, is tot op heden uitgebleven. Reden om dankbaar voor te zijn en de Heere te erkennen. Hij leidt en bestuurt alle dingen. Laten we ook voor de onbekende toekomst onze verwachting op Hem stellen en bidden om Zijn zegen, zoals verwoord in Filippenzen 4:6: ‘Weest in geen ding bezorgd, maar laat uw begeerten in alles door bidden en smeken, met dankzegging, bekend worden bij God’.

In de voorjaarsvakantie bleek dat juf Hilde van de Kruisweg (groep 4a) niet meer voldoende energie had om haar werk op school te kunnen doen. Persoonlijke omstandigheden vragen op dit moment erg veel van haar. Daarom is het belangrijk dat ze een aantal weken afstand neemt van haar werk in de groep. De ouders van deze groep zijn hierover al geïnformeerd. We hopen dat de rust haar goed doet en dat ze binnenkort haar werkzaamheden weer kan oppakken.

Op 7 februari is bij familie De Koster (uit ‘s-Heer Abtskerke) een dochter geboren die de naam Ankie heeft gekregen. Zij is het zusje van Koen (7a), Klaas (4a) en Alice (2b).

Bij familie Van der Beek is op 11 februari een jongetje geboren. Geert-Jan is het broertje van Sander (8a), Jeroen (4b/5b) en Ruben (2b).

Bij familie Marijs is ook op 11 februari een dochter geboren. Zij heet Sofie en is het zusje van Boaz (8b), Jeanne (6a), Jort (3a) en Levi (1b).

Allemaal van harte gefeliciteerd en de zegen van de Heere toegewenst in de opvoeding!

Het kan voorkomen dat een leerling besmet raakt met corona. Als dat het geval is, zal de GGD starten met een bron- en contactonderzoek. Omdat de leerling in de schoolomgeving contacten heeft met andere leerlingen zal de school in het belang van dat onderzoek de contactgegevens van de leerlingen van de desbetreffende groep doorgeven aan de GGD. Ouders die daar bezwaar tegen hebben, kunnen dat tot uiterlijk 12 maart ‘21 aangeven bij de directie.

Zolang de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus gelden, lijkt het ons niet verstandig om de hoofdluiscontrole op school te laten plaatsvinden. We willen u wél vragen na elke vakantie thuis zélf te kijken bij uw kind of er sprake is van hoofdluis. Op deze manier kunnen we een uitbraak van hoofdluis voorkomen.

We willen u nu vast meedelen dat we op vrijdag 23 april niet meedoen met de koningsspelen. We hebben besloten om op een later tijdstip spelletjes te organiseren omdat het onzeker is of de spelen op 23 april wel doorgang vinden. Omdat we op een later tijdstip een schooldag besteden aan de feestelijkheden, wordt er op 23 april gewoon lesgegeven.

Al eerder schreef ik in een nieuwsbrief waarom het belangrijk is om te lezen. Voorlezen helpt kinderen om zelf te gaan lezen. Daarom is het goed om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Er lag een plan om voorleesworkshops te organiseren. Maar dit kan in de huidige situatie helaas niet doorgaan. Om dit een klein beetje te vervangen heb ik een filmpje gemaakt om tips te delen over voorlezen. Voor het geval de link naar het filmpje niet werkt, kunt u ook op de volgende link klikken. https://youtu.be/HgSLEKLaSlA

Binnenkort krijgen de leerlingen in groep 1 en 2 ook de mogelijkheid om thuis te genieten van de prachtige verteltassen die op school staan. De kinderen mogen deze tas ruim een week lenen. De tas is gevuld met een prentenboek en allerlei spulletjes om naast het voorlezen ook te spelen met en vooral te praten over het boek. Via de volgende groepsnieuwsbrief van groep 1 en 2 krijgt u hierover meer informatie.

Erna Scherrenburg

[email protected]

Anna Maria Breen (groep 2b) heeft voor Woord en Daad € 9,15 opgehaald. Fijn dat je dit wilde doen voor kinderen voor wie het niet gewoon is om genoeg te kunnen eten en drinken en om naar school te gaan.