Nieuwsbrief 9 – juni 2023

We zijn weer aangekomen in de laatste periode van het schooljaar. Een periode waarin we druk bezig zijn met de afronding van het huidige schooljaar en tegelijk ook al allerlei voorbereidingen treffen voor het nieuwe schooljaar. Een van de belangrijkste dingen die dan rond moet zijn, is de groepsverdeling voor het nieuwe jaar. Gelukkig hebben we alle vacatures voor de groepen kunnen vervullen. Dat is tegenwoordig niet vanzelfsprekend met de grote krapte op de arbeidsmarkt van het onderwijs. We zijn dan ook dankbaar dat we in deze nieuwsbrief de groepsverdeling voor 2023/2024 dan ook met u kunnen delen.

‘Welke juf of meester krijgt mijn kind volgend schooljaar?’ Dat is altijd een spannende vraag voor ouders, maar ook voor de leerlingen. Vandaag heeft u een antwoord op deze vraag.
Hieronder ziet u een overzicht van de groepsverdeling voor het volgende schooljaar. Daarbij is aangegeven welke leerkracht de groepen nu hebben en welke leerkrachten ze volgend schooljaar krijgen. Ook is in het overzicht te zien op welke dagen de leerkrachten voor de groep staan in schooljaar 2023-2024.
Uitgangspunt voor de groepsverdeling was ook nu weer dat er niet meer dan 2 gezichten voor de groep staan. We hopen dat de kinderen zich na de zomervakantie weer snel thuis voelen bij de nieuwe leerkracht(en) in het volgende leerjaar.
De groepsverdeling ziet er als volgt uit:

huidige groep huidige leerkracht nieuwe groep  nieuwe leerkracht dag(deel)
1i (instroom) juf Annelien Hoekman vanaf januari op: ma, di, wo, do (ochtenden)
1a juf Kristel Zuidijk

ma, di, vr

Combi-deel juf Cornellie Huissen Combi-deel 7b juf Cornellie Huissen ma, di, wo

do, vr (ochtenden)

Wisselende groepen juf Annelies van Belzen Wisselende groepen juf Annelies van Belzen
Vakleerkracht gym juf Christine Heijboer Vakleerkracht gym juf Christine Heijboer

Mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, laat het dan zo spoedig mogelijk weten.

Afgelopen week heeft u via Parro een berichtje gekregen over de schoolschoonmaak. We doen weer een oproep aan álle ouders om -zo mogelijk- de helpende hand te bieden bij de jaarlijkse schoonmaak van de lokalen. De schoolschoonmaak is gepland op dinsdagavond 4 juli voor de groepen 3 t/m 7, op woensdagmorgen 5 juli voor het speellokaal en op donderdagavond 6 juli voor de groepen 1 en 2. U kunt zich via Parro opgeven voor de schoonmaak in één van de groepen.

We hopen in de maand juni met de groepen 1 t/m 7 op schoolreis te gaan.
Voor het eerst willen we ook met de groepen 1 op pad gaan. We blijven in de buurt maar de kinderen gaan wel écht op schoolreis!
In onderstaand overzicht kunt u de bestemmingen van de verschillende schoolreizen, de data en de vertrek- en aankomsttijden zien. Groep 8 is niet in het overzicht opgenomen omdat zij op schoolkamp gaan.
We hopen op fijne schoolreizen en we bidden ook om Gods bescherming die dag.

Overzicht schoolreizen 2023

Datum Groep Tijden Bestemming
29 juni 1a + 1b 08:25 – 15:05 Tropical Zoo (Kwadendamme)
29 juni 1c 08:25 – 12:00 Hollandsche Hoeve (Goes)
16 juni 2 08:15 – 14:00 Kaasboerderij Schellach (Middelburg)  Speeltuin Vluchtheuvel (Nieuwdorp)
16 juni 3 + 4 09.00 – 17.00  Dierentuin Blijdorp (Rotterdam)
16 juni 5 + 6a 07.45 – 18.00 Historisch Openluchtmuseum (Eindhoven)

Speelpark De Splinter (Eindhoven)

16 juni 6b/7b + 7a 08:00 – 19.00 Technopolis (Mechelen)

Splesj (Hoeven)

Opmerkingen:

• Alle leerlingen moeten voor één keer brood meenemen
  • De leerlingen moeten 10 minuten vóór vertrek aanwezig zijn in het eigen lokaal, omdat we als groep de dag beginnen
  • Als uw kind een portemonnee meeneemt, is het handig die van een NAAM + ADRES te voorzien. Dit geldt voor de leerlingen vanaf groep 3.
  • De schoolreis geldt als een gewone schooldag. Dat betekent dat leerlingen geen mobieltje bij zich hebben. Indien nodig is er een leerkracht bereikbaar.
  • De kosten van de schoolreis zijn verwerkt in de ouderbijdrage. Er behoeft dus niet apart voor de schoolreis betaald te worden.
  • In dringende gevallen kunt u ons tijdens de schoolreizen bereiken onder de volgende nummers:

voor de schoolreis van groep 1 is dat 06-30817918
voor de schoolreis van groep 2 is dat 06-29425566
voor de schoolreis van groep 3 + 4 is dat  06-39507908
voor de schoolreis van groep 5 + 6a is dat 06-81870314
voor de schoolreis van groep 6b/7b + 7a is 06-43141770

Het is aftellen voor groep 8. Ze gaan van maandag 19 juni tot woensdag 21 juni op kamp naar Burgh-Haamstede. Het is voor de tweede keer dat we dit organiseren voor groep 8. We zijn van mening dat een kamp meerwaarde heeft ten opzichte van losse activiteiten en uitjes. Zo zijn ze een aantal dagen op elkaar aangewezen wat de onderlinge band sterker maakt. Beide groepen 8 leren elkaar op een andere manier kennen en waarderen. Ze groeien in samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Tevens is het een mooie afsluiting van de schoolperiode waarbij we op een ontspannen manier met elkaar kunnen zijn. We hopen op net zo’n groot succes als vorig jaar.

U weet het natuurlijk al, maar drie zeer gewaardeerde collega’s gaan de school verlaten. Op DV donderdag 13 juli hebben we Sjako, Cathlien en Francina voor het laatst als collega in ons midden. Nu willen we graag u de mogelijkheid geven om door middel van een kaartje o.i.d. deze collega’s nog iets toe te wensen. Tegen die tijd ziet u als u binnenkomt via de hoofdingang voor elk van hen een brievenbus. U kunt de post voor hen hier indoen, zodat we het mooi voor hen kunnen bundelen op de afscheidsdag.