Versoepelingen coronamaatregelen

Beste ouders,

Zoals u wellicht hebt begrepen, zullen met ingang van 25 februari ’22 veel coronamaatregelen verdwijnen. Dat heeft ook consequenties voor onze school. Graag informeren we u wat op onze school gaat veranderen en welke maatregelen nog blijven.

Versoepelingen:

• In de school hoeft geen mondmasker meer te worden gedragen.
  • Ouders zijn weer welkom in de school, ook om hun kinderen naar de groep te brengen.
  • Volwassenen behoeven in de school geen afstand van 1,5 m meer in acht te nemen.
  • Ouders mogen weer activiteiten in de school uitvoeren en mogen ook weer mee met excursies.
  • Leerlingen mogen weer trakteren, zonder dat de traktatie voorverpakt is. Dat biedt weer veel mogelijkheden voor gezonde traktaties.

Blijvende maatregelen:

• De volgende hygiënemaatregelen blijven op school van kracht:
    • Bij binnenkomst in de school of klas worden de handen gewassen of gedesinfecteerd.
    • Iedereen hoest of niest in de elleboog en gebruikt papieren zakdoekjes.
    • We schudden geen handen.
  • Wanneer iemand klachten heeft die passen bij corona geldt het volgende:
    • Blijf thuis en doe een zelftest of laat testen bij de GGD.
    • Blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.
    • Allen bij een negatieve uitslag is toegang tot de school weer mogelijk.
    • Als de klachten op school ontstaan, dan gaat de betrokkene meteen naar huis of wordt opgehaald op school.
  • Wanneer iemand besmet is met corona geldt het volgende:
    • Ga in quarantaine en handel overeenkomstig de richtlijnen van de GGD.
    • Ouders van een besmet gezinslid komen tijdens de quarantaineperiode niet in de school overeenkomstig de richtlijnen van de GGD.

We zijn blij dat we veel van de coronamaatregelen achter ons kunnen laten. Daardoor is er weer veel ruimte om elkaar fysiek te ontmoeten in en om de school en daar zien we weer enorm naar uit.

Met vriendelijke groet,

H. (Erik) Huissen